Acteur | Regisseur | Kunstenaar | Theatermaker | Schrijver

 

 

 

 

 

Evenblij heeft als acteur al meer dan 26 films en TV series op zijn naam staan en is onder meer bekend van zijn rollen in GTST, Seinpost Den Haag, Voetbalvrouwen, De Hoofdprijs, en de films Dik Trom, Quiz(Dick Maas). Evenblij staat regelmatig op de planken. Hij deed dit eerder bij onder andere bij Toneelgroep De Appel, ALBA theaterhuis, Branoul literair theater en bij zijn

eigen Evenblij Theater. Naast bedenker en regisseur van korte films, commercials en series, is hij ook maker, schrijver en kunstenaar. 


Stephan Evenblij (Leidschendam, 6 juli 1981) Evenblij heeft als acteur al meer dan 26 films en TV series op zijn naam staan en is onder meer bekend van zijn rollen in GTST, Seinpost Den Haag, Voetbalvrouwen, De Hoofdprijs, en de films Dik Trom, Quiz(Dick Maas). Evenblij staat regelmatig op de planken. Hij deed dit eerder bij onder andere bij Toneelgroep De Appel, ALBA theaterhuis, Branoul literair theater en bij zijn eigen Evenblij Theater. Naast bedenker en regisseur van enkele korte films en series, is hij ook maker, schrijver en kunstenaar. Stephan is de jongere broer van Frank Evenblij, die bekend werd als Jakhals bij De Wereld Draait Door.

Kunstenaar

In de loop der jaren is hij zijn drang om kunst te maken nooit kwijtgeraakt. Evenblij maakte en produceerde verschillende theatervoorstellingen en pilotafleveringen voor tv. Maar ook het  schilderspenseel lonkte. Begin dit jaar pakte hij de draad weer op, maakte hij  zijn eerste  portret met   acrylverf en is niet meer gestopt. Daar waar zijn broer Frank Evenblij op televisie “portretten” maakt voor de VARA van allerlei nationale en internationale artiesten , maakt Stephan ze op het doek. “Mijn kunst is simpel en direct. Ik schilder voornamelijk van foto’s van bekende artiesten en gewone mensen. Ik probeer hun blikken te vangen en de essentie van de persoon in kwestie. Als ik een muzikant schilder, draai ik alleen zijn of haar muziek, lees interviews en bekijk zoveel mogelijk beeldmateriaal. Tegen de tijd dat diegene op het canvas staat, weet ik alles over hem of haar!”   Stephans  portretten zijn treffend en toegankelijk. Hij werkt soms met kleur, soms alleen zwart/wit. Hij werkt op alle formaten, op canvas en op materiaal als oud steigerhout. Zijn kunst is levendig en ademt realisme en avontuur. Ook kun je niet om  zijn grote passie voor film en showbizz heen. “Voor aan de muur vind ik filmposters toch het mooiste. Dramatische, romantische of grappige  blikken met quotes en titels op het doek geïllustreerd of geschreven maken het af. In een schilderij moet iets gebeuren. Niet zozeer in een handeling, dan wel in een blik in iemands ogen!” Van sommige originele doeken zijn ingeschilderde  giclées te koop. Deze zijn altijd in beperkte oplage verkrijgbaar en zijn minstens net zo mooi als het originele schilderij, maar in een goedkopere prijsklasse. Langzamerhand hangen er steeds meer “Evenblij’s” in woonkamers, muziekstudio’s, kroegen en restaurants. Net als in steeds meer galeries door heel Nederland.

 

Werkwijze

Stephan Maakt schilderijen in opdracht of vrij werk. Meestal zijn dit bekende mensen of filmsterren. Behalve dat dit de schilder aanspreekt, omdat hij zelf acteur is, schildert hij deze personen omdat er zulke goede (belichte) foto's van zijn. Stephan schildert 1 portretten één op één na. Schilderijen bestaan gemiddeld uit 7 lagen.

 

Reproducties

Als een origineel schilderij af is, maakt de kunstenaar een goede foto van het werk. Dit wordt vervolgens bewerkt op de computer en bedrukt op canvas. U krijgt niet een simpel printje, maar het werk wordt bespannen en bewerkt door Stephan zelf. Soms voegt hij er tekst aan toe, of andere kleuren. Desgewenst kunt u uw eigen hand bewerkte reproductie bestellen! Zo is ieder werk uniek en toch  betaalbaar. Gemiddeld kost een reproductie €395,-. U betaalt voor het beeldrecht van het kunstwerk,  de kwaliteit van het doek, de materiaalkosten en  de tijd die  in het afgeleverde doek geïnvesteerd is.

Regisseur (link)

Columnist (link)